10 november 2014

Luftige rundstykker

Lyst til å bake i dag ???
Da burde du prøve disse rundstykkene - de er enkle å lage
og blir så luftige og gode....


125 gram bremykt 
6 dl H-melk
1 pk tørrgjær
1 egg
1 ts salt
2 ss sukker

1 kg hvetemel
1 ss luftigere bakst

Start med å smelte smøret.
Når smøret er smeltet - hell oppi melken i kjelen - og la dette bli varmes opp til 40 grader.
(pass på at den ikke blir for varm)

Deretter tar du 1 egg - salt, tørrgjær og sukker i kjøkkenmaskinen -
og heller melkeblandingen over... blandes godt.

Deretter tilsetter du melet sammen med 1 ss luftigere bakst.
Elt godt og sett til heving (ca 1 time)



Trill ut rundstykkene og
 sett til etterheving (ca 1 time)

Stekes på 225 grader (midt i ovnen)
i 10-12 min (avkjøles på rist etter steking)

ps.....det lønner seg å sette dobbel deig - for disse går unna :-)



1 kommentar:

  1. danke für das leckere rezept!!!!!!! liebe grüße und eine schöne woche wünscht angie aus deutschland

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du har lyst -
alltid hyggelig med et lite "spor" fra dere lesere :-)